D-Star news - PA7MU

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

D-Star news

Digi

Maak je eigen goedkope D-Star transceiver voor 135 € see website
Duitsland We keken er naar uit ! Het door zovelen sceptici gebruikte argument dat D-Star een Icom aangelegenheid is, is doorbroken. Eindelijk beschikbaar: een complete D-Star modem mét AMBE codec. Hiermee maak je zelf met een gewone analoge transceiver die 9k6 aan kan, een complete D-Star transceiver. Het geheel is gebaseerd op het DV-RPTR bord. Dat is oorspronkelijk een repeater stuurbord met daarop een 32 Bit AVR microcontroller. Voeg een netbook (oid) toe en laad de vrije software. Nog  één of twee (naargelang sinplex of dulpex) transceivers en je hebt een complete D-Star repeater. Maar er kan meer met het bord. Er zijn nu twee insteekmodules beschikbaar. De eerst module is een FM transceiver Board. Plug deze module op het DV-RPTR bord en je hebt een simplex  Hotspot die op zowel 2m als 70cm kan werken. Op dit bord zit dezelfde transceiver-chip als er in de (beruchte)  UV-3R zit. Goed voor ongeveer 2 watt RF power. De tweede module is het AMBE Speech Codec Board. Plug dit op de DV-RPTR en je hebt een ingang voor een microfoon, een luidspreker uitgang. Hang heel de zaak aan een gewone analoge transceiver die 9k6 aan kan en je hebt jezelf een D-Star transceiver.
getoverd.  Prijs voor de reeds bestukte kant en klare prints: DV-repeater bord = 56 € ; het FM transceiver Board ongeveer 46€ en het AMBE Speech Codec board 78€.  Prijzen transport inbegrepen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20/01/2013  
D-Star repeater PI1UTR uit de lucht gehaald door paul pe1rjv komt geen vermogen meer uit

 
 
eXTReMe Tracker
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu